Eikenprocessierups bestrijding Zutphen

De Eikenprocessierups zorgt in Zutphen voor overlast.
Wij zetten ons in voor Eikenprocessierups bestrijding Zutphen. De irriterende haartjes van de eikenprocessierups worden door de wind verspreid in Zutphen en blijven lang actief. De overlast komt het meest voor als er bomen naast het huis staan, of wanneer bewoners veel in aanraking komen met de haartjes van de eikenprocessierups. Daarnaast zorgen oude nesten van de eikenprocessierups ook voor overlast. Het wil namelijk wel eens gebeuren dat deze in het gras vallen bij een regenbui. Vervolgens wordt bijvoorbeeld het gras gemaaid en belanden ze in de maaimachine.  Hierdoor bestaat de kans dat het door het voer van paarden of dat andere huisdieren ermee in aanraking komen.

De meeste klachten bestaan uit bulten en veel jeuk. Ook irritatie rondom de ogen komt vaak voor, waarvan de haartjes de boosdoener zijn. Sommige mensen zijn extreem gevoelig voor de eikenprocessierups en krijgen zelfs klachten aan de luchtwegen. Daarnaast komt het ook voor dat men koorts krijgt of misselijk wordt.

Eikenprocessierups bestrijding Zutphen - Rienk Buitengewoon Actief

 

Eikenprocessierups bestrijding Zutphen, dit is wat we doen:

  • Wij gaan preventief aan de slag bij de bestrijding van de eikenprocessierupsen met een biologisch bestrijdingsmiddel. Hierdoor zal de overlast van de vervelende rupsen flink verminderd worden. Toch kun je hier niet alle rupsen mee bestrijden. Deze manier van bestrijden kan vanaf het moment dat de rupsen zijn uitgelopen en er bladvorming aan de boom is ontstaan, tot het moment dat de rupsen de irritatiehaartjes gaan ontwikkelen.
  • Wanneer de rupsen zijn doorontwikkeld en overlast beginnen te geven komen we graag bij u langs om de nesten weg te zuigen. Dit doen we net als vorig jaar met een zeer mobiele hoogwerker. Deze heeft een transportbreedte van 80 centimeter en een werkhoogte van 20 meter!

Voor vragen rondom de bestrijding van Eikenprocessierupsen in Zutphen en omgeving kunt u contact met ons opnemen.

Rienk Buitengewoon Actief
Beeklaan 17
7234 SK Wichmond

Telefoon: 06-14587794
E-mail: buitengewoonactief@gmail.com