Boomverzorging

Snoeien

Ik snoei en zaag het hele jaar door! Dit kan vaak prima, met uitzondering van een aantal bomen, zoals de Berk, Beuk, Esdoorn en Noot. Wanneer het uw wens is om een dergelijke boom flink te snoeien is het beter deze boomverzorging klus uit te stellen naar eind zomer tot eind winter.

Onder snoeien kunnen de volgende werkzaamheden vallen:

  • Opkronen: Dit verhoogt de ruimte onder de boom.
  • Doodhout verwijderen: Het preventief verwijderen van dood hout om ongelukken of schade te voorkomen.
  • Kandelaberen: Het terugbrengen van de omvang van de boom.
  • Selectief snoeien: Op aanwijzing takken verwijderen die bijvoorbeeld over het huis, de garage of de tuingrens hangen.

 

Verwijderen

Wanneer een boom ziek, oud of te groot wordt, is het mogelijk om deze te verwijderen. Soms is er wel een zogenaamde “kapvergunning” nodig, dit kunt u checken bij uw gemeente of via www.omgevingsloket.nl.

Omzagen:
Indien mogelijk wordt de boom omgezaagd, dit bespaart vaak tijd en dus kosten. Nadeel hiervan is dat de ondergrond wel beschadigd raakt door alle vrijkomende gewichten.

Klimmend/hoogwerker:
Wanneer een boom niet kan vallen, wordt deze vaak klimmend verwijderd. Hierdoor wordt schade aan gebouwen uitgesloten en schade aan de ondergrond grotendeels beperkt. Wanneer het om een grote boom of meerdere grote bomen gaat kan het rendabeler zijn om een hoogwerker in te zetten.

Telekraan:
Wanneer er een grote boom of meerdere middelgrote bomen verwijderd worden, kan er gebruik gemaakt worden van een telekraan. De kraan tilt dan in één of meerdere keren de boom uit uw tuin. Dit scheelt vaak tijd en energie maar is beperkt inzetbaar door hoge kosten en benodigde ruimte om het huis.

Overige werkzaamheden

Na het verwijderen van een boom krijg ik vaak de vraag of de stobbe (boomstronk) ook verwijderd kan worden. Ook is er regelmatig vraag naar het aanplanten van nieuwe gewassen. De onderstaande werkzaamheden kan ik u in overleg ook aanbieden:

  • Frezen van stobben
  • Inplanten van bomen en struiken
  • Uitvoeren van overige grove tuinwerkzaamheden

 

Brandhout

Met enige regelmaat heb ik een lading vers (nat) hout over na een klus. Wanneer ik mij op dat moment in uw buurt bevind, zou ik dit op uw oprit kunnen storten.  Vooraf neem ik dan natuurlijk nog wel contact met u op.
Bij interesse hiervoor kunt u contact opnemen, dan leg ik het graag nog even uit en plaats ik u eventueel op de lijst.