Bestrijden van Eikenprocessierupsen

De Eikenprocessierupsen zorgen in Nederland voor veel overlast.

De irriterende haartjes van de eikenprocessierupsen worden door de wind verspreid en blijven lang actief. De overlast hiervan ontstaat vooral wanneer de bomen naast het huis staan en wanneer diegene veel in aanraking komt met de haartjes. Ook oude nesten zorgen voor problemen. Deze vallen bij regenbuien in het gras om vervolgens in de maaimachine terecht te komen. Ook is er kans dat het op deze manier door het voer van de paarden wordt verspreid of andere huisdieren hiermee in aanraking komen.

De klachten bestaan vooral uit jeuk en bulten, maar ook irritatie rondom de ogen kunnen door de haartjes ontstaan. Bij extreme gevoeligheid of het veel in aanraking komen van, kunnen ook luchtweg klachten ontstaan. Daarnaast behoren ook koorts en misselijkheid tot de symptomen.

Bestrijden van Eikenprocessierupsen - Rienk Buitengewoon Actief

Wij zetten ons in voor de bestrijding van Eikenprocessierupsen. Wat doen we:

  • Preventief bestrijden van de eikenprocessierupsen met een biologisch bestrijdingsmiddel. Hierdoor zal de overlast van de rupsen flink verminderd worden, maar niet alle rupsen worden hiermee bestreden. Dit kan vanaf het moment dat de rupsen zijn uitgelopen en er bladvorming aan de boom is ontstaan, tot het moment dat de rupsen de irritatieharen gaan ontwikkelen.
  • Wanneer de rupsen zijn doorontwikkeld en overlast beginnen te geven komen we graag bij u langs om de nesten weg te zuigen. Dit doen we net als vorig jaar met een zeer mobiele hoogwerker. Deze heeft een transportbreedte van 80 cm en een werkhoogte van 20 meter!

 

Voor vragen rondom de bestrijding van Eikenprocessierupsen kunt u contact met ons opnemen.

Rienk Buitengewoon Actief
Beeklaan 17
7234 SK Wichmond

Telefoon: 06-14587794
E-mail: buitengewoonactief@gmail.com