Boomverzorging Zutphen – Rienk Buitengewoon Actief

Op zoek naar boomverzorging Zutphen? Voor elke klus rondom boomverzorging in de regio Zutphen, kun je bij Rienk Buitengewoon Actief terecht.  Graag help ik u bij het onderhoud van bomen. Ik werk systematisch en doordacht en houd rekening met de directe omgeving, zoals uw tuin en eventuele buren. Nadat ik uw klus heb uitgevoerd, laat ik de tuin netjes aangeharkt achter.

Boomverzorging Zutphen - Rienk Buitengewoon ActiefBoomverzorging Zutphen – Snoeien

Bij mij kunt u het hele jaar terecht voor uw snoeiklussen aan bomen en struiken. Enkele uitzonderingen daar gelaten, zoals de soorten bomen als de Berk, de Beuk en Esdoorn. Bij de overige soorten bomen kan er zonder probleem het hele jaar boomverzorging plaatsvinden.

Voor het snoeien van bomen, zijn de werkzaamheden op te splitsen in:

  • Opkronen: Hierdoor ontstaat er meer ruimte onder de boom
  • Dood hout verwijderen: De naam zegt het al; het (preventief) verwijderen van dood hout om schade en ongelukken te voorkomen
  • Kandelaberen: Hierdoor wordt de omvang van bomen teruggebracht en krijgt de boom een soort vorm van een kandelaar.
  • Selectief snoeien: Het verwijderen of snoeien van takken die over het huis, garage of tuingrens hangen

 

Bomen verwijderen

Als een boom in uw tuin te groot wordt kan het wenselijk zijn om deze te verwijderen. Ook een zieke of oude boom kan ik verwijderen. Voor deze werkzaamheden is soms een kapvergunning nodig. Uw gemeente kan uw adviseren of u kunt kijken op  www.omgevingsloket.nl.

Boomverzorging Zutphen - Rienk Buitengewoon ActiefBoom omzagen

De meest eenvoudige manier om een boom te verwijderen is om deze om te zagen. Dit kan vrij snel voor elkaar gemaakt worden en kost hierdoor weinig tijd en kosten. Een nadeel is dat de ondergrond wat beschadigd kan raken, door het gewicht van boomdelen dat op de grond valt.

Boom verwijderen via hoogwerken of klimmend

Als een boom niet de ruimte heeft om te vallen, dan verwijder ik deze vaak klimmend. Op deze manier kan ik zeer nauwkeurige werken en wordt schade aan de omgeving zoals schuren en schuttingen voorkomen. Daarnaast wordt de schade aan de ondergrond ook beperkt. Als het gaat om erg grote bomen of meerder bomen die verwijderd moeten worden, kan het efficiënter zijn om een hoogwerker te gebruiken.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om een zogenoemde telekraan in te zetten. Dit is een machine die in één of meerdere keren een boom uit de tuin tilt. De kosten zijn relatief hoog en er is behoorlijk wat werkruimte nodig, maar met een telekraan kan de klus wel snel geklaard worden.

Overige werkzaamheden

Na het verwijderen van een boom krijg ik vaak de vraag of de stobbe (boomstronk) ook verwijderd kan worden. Ook is er regelmatig vraag naar het aanplanten van nieuwe gewassen. De onderstaande werkzaamheden kan ik u in overleg ook aanbieden:

  • Frezen van stobben
  • Inplanten van bomen en struiken
  • Uitvoeren van overige grove tuinwerkzaamheden

 

Brandhout nodig? 

Met enige regelmaat heb ik een lading vers (nat) hout over na een klus boomverzorging in Zutphen en omgeving. Als ik in de buurt ben kan ik dit bij u afleveren. Ik stort het hout dan op uw oprit. Natuurlijk gaat dit allemaal in overleg. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Boomverzorging Zutphen
Rienk Buitengewoon Actief
Beeklaan 17
7234 SK Wichmond

Telefoon: 06-14587794
E-mail: buitengewoonactief@gmail.com